Konzum online prodavnica i dostava

Danas vam pišem post o mom iskustvu sa Konzum online prodavnicom i dostavom.

Za one koji ne znaju ja živim u Sarajevu. Počela sam koristiti Konzum dostavu jer stanujem na posljednjem spratu u zgradi bez lifta. Kada sam prvi puta naručila dostavu bila sam zabrinuta i nisam naručivala nikakve namirnice koje bi mogle doći pokvarene ili koje bi se mogle razbiti u transportu. Radilo se o deterdžentima, kartonima mlijeka i sličnim proizvodima. Prvi puta sam platila odmah, karticom, ali budući da nisu imali nekoliko proizvoda nije mi se dopalo što sam morala kupiti neke druge u zamjenu i tako nadoknaditi iznos. Od tada plaćam pri dostavi, a imate nekoliko opcija plaćanja. To ću detaljno objasniti kasnije. Svaki naredni put sam bila sve hrabrija i naručivala proizvode za koje sam bila zabrinuta. Svi proizvodi su došli sa urednim datumima isteka i pakovanja, svježi i neoštećeni. Sada siguruno mogu reći da naručujem sve što bih lično kupila kada odem u Konzum. Ne trošim vrijeme na kasama, ne trošim dodatne novce jer je dostava besplatna, a uvijek imam namirnice koje su mi potrebne.

Desi se da nema neke od namirnica koje ste naručili, ali meni to doista nije problem. Ukoliko nekog od proizvoda nemaju na stanju ja dobijem poziv iz Konzum online prodavaonice, objasne mi kojeg proizvoda nemaju, kažu koji proizvod imaju za zamjenu i to je to.
Sada ću vam detaljnije objasniti kako funkcioniše naručivanje, plaćanje i dostava.
Prvo što sam ja uradila jeste registracija. To ne morate raditi, jer možete kupovati i kao gost, ali meni je bilo jednostavnije ovako. Proizvode koje često naručujem dodajem u favorite pa ih ne moram tražiti.
Kreiranje korisničkog računa je jako jednostavno. Nakon kreiranje i aktiviranja vašeg korisničkog računa možete početi avanturu kupovine.
Proizvode možete tražiti po imenu, što ja najčešće radim iako je ponekada jako teško pronaći traženi proizvod. Npr. mlijeko bez laktoze. Zato sam neke proizvode stavila u favorite i samo ih dodam  na novi spisak. Proizvode također možete tražiti i po barkodu.
U tabovima proizvodi imate proizvode rapoređene po grupama pa je i to jedan od načina da tražite ono što vam treba.
Online dostava također omogućava kupovanje po akcijskim cijenama (katalozi i sniženja). Ovdje trebate biti pažljivi jer sve akcijske cijene vrijede do određenog datuma preuzimanja. Datum je posebno naznačen crvenim slovima. Ono što internet prodavnica ne podržava su jednodnevne akcije, što mi je nekako i logično.
Kada dodajem artikle koje želim narezane, to posebno naglasim tako što označim kvačicu koja stoji pored artikla ili u košarici. U detaljnom prikazu košarice možete povećati količinu artikla.
Kada sam izabrala sve željene artikle kliknem dugme naplata. Prvo što trebate uraditi jeste rezervirati termin dostave.Termini za preuzimanje narudžbe kreću se radnim danom od 8 do 20 sati te subotom i nedjeljom od 8 do 14 sati. Kao što sam već napisala uvijek plaćam pri dostavi. Možete platiti gotovinom, karticama ili konzum bonom. Potpuno je svejedno. Nakon što ste izabrali način plaćanja na e-mail dobijete potvrdu vaše narudže i sve što trebate jeste čekati da vam stignu vaši proizvodi.
Ono što je jako važno jeste da je dostava besplatna, ali da je minimum narudžbe 50 KM. Također, cijena koja vam piše na e-mailu i stranici je orijentacijska cijena.  Ukupna orijentacijska cijen je procjena koliko će Vaša narudžba iznositi na dan isporuke. Tačna cijena biti će ispisana na računu koji ćete dobiti prilikom primitka narudžbe.
Konačni račun može se razlikovati od orijentacijske cijene iz nekoliko razloga:
1. Vagani artikli
2. Cijena artikla na dan isporuke
3. Zamjenski artikli
4. Artikli na akciji

Moje iskustvo sa Konzum online prodavnicom je odlično. Namirnice i druge artikle naručujem jednom sedmično, više se ne brinem o kvalitetu istih jer doista nikada nisam imala problema sa time.
Jedini problem koji mogu pronaći ovdje jeste što nekada nema artikala uopće ili ih nema trenutno u ponudi online prodavnice. Bez obzira na to meni ova usluga još uvijek olakšava život i definitivno bih je preporučila vama koji nemate dovoljno vremena, ne volite čekati na kasama ili jednostavno volite online kupovinu.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s