Hotel Pino wellness & spa dan

Volim hotele. Volim miris koji se osjeti u hotelskim prostorijama, miris i svježinu ručnika u kupatilima, doručak i prvu jutarnju kafu u hotelskom restoranu.
Hotel Pino na Trebeviću sam posjetila u namjeri da se malo odmorim od toplote sunca i zagrijem uz pomoć sauna, a nakon toga ohladim u bazenu. Razmišljala sam i o noćenju, ali sam od te opcije ipak odustala.

Hotel se, kao što sam već rekla, nalazi na Trebeviću. Na web stranici možete pronaći i google mapu i jednostavno vidjeti kako doći do njih.
Planine volim posjetiti i ljeti i zimi. Ljeti volim da pobjegnem od vrelog asfalta, a zimi bježim od magle prema suncu.
Hotel Pino je zaista lijepo uređen, eksterijer i interijer vrišti planina, a zaista mislim da je doživljaj puno bolji zimi. Na slikama možete vidjeti kako hotel izgleda pa neću previše pisati o tome.
Ja sam kupila kupon na city deal-u, budući da nisam vidjela sličnu ponudu na njihovoj stranici. Ta ponuda je: Dnevni Pino spa, a radi se o dnevnoj ponudi u koju su uključeni: korištenje spa centra, badelmantil, peškir, te osvježavajuće piće dobrodošlice.
Ponuda na City deal-u je bila slična, a umjesto pića dobrodošlice i badelmantila u ponudu je ulazila i masaža leđa. Cijena: 35 KM
U spa centru su dostupne saune: Finska sauna i BIO sauna. Kada sam ja bila, radila je samo jedna sauna i to BIO sauna. Vjerujem da sam mogla tražiti da se uključi i Finska sauna, ali za time nisam vidjela potrebe, jer mi je BIO sauna bila sasvim dovoljna.
Bazen je 23 metra dug, dubok 1, 25 m, voda je bila čista, a temperatura ugodna. Ukoliko imate djecu, na raspolaganju im je dječiji bazen. 
Pored bazena i saune na raspolaganju vam je i fitness centar, koji ja nisam koristila. Ono što jesam isprobala je masaža koja je bila sasvim ok, ali ne vjerujem da bih ponovo koristila tu uslugu.
Nakon korištenja wellnesa, željela sam otići na terasu koju sam vidjela na slikama, ali je ista bila zatvorena. Možda se radi o terasi koja je samo za goste hotela, nisam sigurna. Umjesto na terasu, otišla sam u restoran na ručak i bila iznenađena činjenicom da jako puno jela sa jelovnika zapravo nemaju. U restoranu, također, nema alkohola. 
Na hranu sam čekala jako dugo, ali osoblje je bilo ljubazno, a vrijeme očaravajuće tako da mi to nije toliko smetalo.
Nisam sigurna da li je situacija bolja zimi, budući da trenutno nije sredina sezone. Definitvno ću ovaj hotel posjetiti ponovo u zimskim danima, a vama prenijeti i taj doživljaj.
Sve u svemu, ovo je bio odličan, relaksirajući i sretan dan.

CimicS HotelPino (30) CimicS HotelPino (29)
CimicS HotelPino (27) CimicS HotelPino (26)
CimicS HotelPino (25)
CimicS HotelPino (24) CimicS HotelPino (23)
CimicS HotelPino (22) CimicS HotelPino (20)
CimicS HotelPino (19) CimicS HotelPino (18)
CimicS HotelPino (17) CimicS HotelPino (14)
CimicS HotelPino (13) CimicS HotelPino (12)
CimicS HotelPino (11) CimicS HotelPino (9)
CimicS HotelPino (8) CimicS HotelPino (6)
CimicS HotelPino (4) CimicS HotelPino (3)

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s