Fabulous Obsessions: Makeup Revolution Chocolate Vice

Nakon dugog razmišljanja i kopanja po ladicama u cilju dobre evaluacije trenutnog stanja mojih paleta odlučila sam kupiti Chocolate Vice.

Cijena 32 KM. Grama: 32,16 sjena. Možete kupiti: Makeup Revolution BiH

Na prvu sam vidjela nevjerovatno lijepo i kvalitetno pakiranje koje imitira čokoladu, a nakon toga sjenila koja su me zvala da ih dotaknem, ali znala sam da ne smijem jer nisam stigla slikati. Tu je i ogledalo, koje koristim, te aplikator kojeg ipak neću koristiti.

Sa sjenama se najbolje upoznam na prvi dodir. Sva vanjska ljepota ne znači ništa dok ja to ne osjetim pod prstima i na kapku. Ovu paletu sam prvi puta koristila kada sam išla na promociju AVON Life. Budući da sam kasnila to je bio hrabar potez, mogla je biti grozna. Srećom pa nije.

Jako mi se dopadaju sve sjene. Za razliku od Iconic pro 2 kod ove palete mi je baš svaka sjena legla i prema svakoj imam lijepe i iskrene emocije.

Nisam dobila zaštitnu foliju i nazive sjena, pa sam iste pronašla na internetu i stavila vam sliku da možete vidjeti: KLIK

Pigmentacija je odlična kod svih sjena, a kod nekih je fenomenalna. Posebno mi se dopadaju: Convert, Need, Fancy, Must, Maleficence, Need, Treat, Habit i Persuade.

Trajnost je, također, na zavidnom nivou. Sigurna sam da ove sjene neće ružno izblijediti ili pobjeći sa svog mjesta do 8 h. Omjer cijene i kvaliteta je zaista nepravedan. Sjene se lijepo blendaju, ne gube intenzitet pri blendanju.

Textura shimmerastih sjena me najviše podsjeća na Zoevu. Puteraste su i lijepo se nanose i blendaju. Textura mat sjena je drugačija, više su suhe i pristojno se blendaju.

Mat sjene se truse, ali to dosta ovisi o četkicama koje koristite. Shimeraste sjene se malo više truse, ali ne previše. Ukoliko ne volite da imate previše paleta, ova doista ima sve što vam treba. Svijetlije i tamnije čokoladne mat nijanse koje su vam potrebne kada kreirate bilo koji look, do shimmerastih i glittery sjena koje će savršeno poslužiti za večernji izlazak.

 Svi swatchevi su urađeni bez baze.

breakfast-1-23 breakfast-1-24
breakfast-1-25 breakfast-1-2
breakfast-1-13 breakfast-1-15
breakfast-1-16 breakfast-1-19
breakfast-1-21 breakfast-1-20
breakfast-1 breakfast-1-27
breakfast-1-26 breakfast-1-28
breakfast-1-29

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s