Probali smo: Farmasi šampon i masku sa bijelim lukom

Jako dugo sam koristila ovaj proizvod i osjećam da mi je mišljenje potpuno formirano.

Ja sam kupila veliko pakiranje šampona i malo pakiranje  maske jer u tom trenutku velikog nije bilo. Početi ću sa pakiranjem koje je jako zanimljivo, naime šampon ima pumpicu i to mi se dopalo jer ga je jednostavno dozirati. Malo pakiranje maske je u plastičnoj tubici.

Druga stavka koju odmah želim rasčistiti jeste da ovaj šampon, a ni maska ne mirišu na bijeli luk. Oboje mirišu na neki deterdžent rekla bih. Miris je ugodan i meni se dopao. 

Šampon fino pjeni, za jedno šamponiranje dovoljna je jedna pumpica.

Farmasi djevojke kažu da od ovog šampona i maske kosa brže raste i ja se moram sa time složiti. Dva mjeseca (koliko sam ga uspjela koristiti kontinuirano) kosa mi jeste brže rasla, a najviše sam vidjela po tome što sam izrastak morala farbati češće.

Nakon šamponiranja i nanošenja maske (maska na kosi stoji 30 minuta) moja kosa je bila jako jako mekana i svilenkasta. Apsolutno sam se zaljubila u efekat ove maske.

Sada ću da pričam o nečemu što se meni nije dopalo, odnosno što mi nikako nije odgovaralo. Naime ovaj šampon je jako iritirao moje tjeme. Kosu perem svaki drugi/treći dan. Već nakon jedne sedmice korištenja ovih proizvoda moje tjeme je bilo iziritirano. Svrbilo bi me odmah nakon pranja kose, kosa mi se brže mastila, a sa time je u paketu dolazio i još jači svrab. Unatoč tome ja sam odlučila koristiti taj šampon u nadi da će se smiriti (ne bih isto preporučila vama). Kako se iritacija nije smirila ja sam odlučila kombinirano koristiti Farmasi šampon sa jednim drugim šamponom (Loccitane). Činilo mi se da se situacija ne popravlja te konačno predajem tu bitku.

Sačekala sam mjesec  dana i u tom periodu sam koristila šampon koji inače koristim. Kada se iritacija smirila vratila sam se Farmasi šamponu i maski da se uvjerim da je isto poteklo od njih. Bila sam upravu. Sa prvim pranjem kose svrab i iritacija su se vratili, a ovog puta sa sobom donijeli i perut.

Baš zato što mi se dopalo efekat ove Farmasi maske za kosu probala sam nju koristiti samostalno. Kada nju stavim samo na vrhove kose, uredu je, ali čim mi maska dotakne tjeme (što se igrom slučaja često dešavalo) iritacija je ponovno tu.

Nakon što sam prestala koristiti ove proizvode trebala su mi dva šampona, ulje i nekoliko sedmica da tjeme vratim u normalno stanje.

Dakle, da zaokružimo. Ovo je jeftin šampon i ukoliko nemate osjetljivo tjeme ( ja sam smatrala da nemam, očigledno) i ukoliko vam ovaj šampon odgovara super. Mislim da ga vrijedi kupiti i probati. Mojoj prijateljici je baš odgovarao, ja sam ga čak kupila na njenu preporuku (ona se ne bavi Farmasi kataloškom prodajom).

Ukoliko već znate da imate osjetljivo tjeme sklono iritaciji, zaobiđie ovaj šampon.

Advertisements

3 thoughts on “Probali smo: Farmasi šampon i masku sa bijelim lukom

  1. Probala sam sampon iz Farmasi i jako dobro pjeni i meni se isto tako dešava da mi se javi svrbež a maska im je fantasticna sa njom sam zadovoljna

    Volim

  2. Jesi li ostavljala šampon da djeluje 2,3 minute prije ispiranja? Iz osobnog iskustva znam da su te 2,3 minute bile ključne da mi izvuku svu prhut s tjemena nakon čega ne bi bilo svraba.

    Volim

  3. Meni je pocela opadati kosa od farmasi sampona , toliko da svakim pranjem izvlavim po par pramenova . Ne preporucujem nikako !

    Volim

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s