Avon (Nutra Effects) Miracle glow ulje za lice

Kada sam zavirila u Avon poklon koji sam dobila na Digital Divas konferenciji i vidjela da se u njemu nalazi Avon nutra effects miracle glow ulje za lice bila sam oduševljena.

Kupovina ovog ulja mi je već bila u planu, tako da sam isto probala čim sam kročila u kuću. Pakiranje je minimalistička, elegantna, staklena, providna boćica sa pipetom. Radi se o 30 ml proizvoda. Pored funkcionalnog i lijepog pakiranja, sastav ovog ulja također privlači pažnju.

Naime, radi se o kombinaciji:

  • Babassu ulja, zaduženog za produkciju kolagena
  • Ulje pasiflore, koje podstiče proizvodnju elastina,
  • Manula ulje za izglađivanje,
  • Ulje lanenog sjemena koje jača prirodnu barijeru kože.

Avon kaže da je ulje namjenjeno za sve dobne skupine jer podstiče regeneraciju kože, vraća zdrav izgled, a radi se o laganoj formuli koja se brzo upija.
Moje iskustvo sa ovim uljem je odlično. Najčešće dodajem nekoliko kapi u tečnu podlogu, posebno pri večernjim izlascima jer mi na taj način lice dobije zdravi sjaj. Primjetila sam da mi posebno odgovara kada dodam nekoliko kapi u matte tečne podloge, koje mi je inače teže nositi zbog tipa kože (normalno do suho).
Također ga nanosim i nakon večernje kreme. Vjerujem da će ovih 30 ml trajati duži vremenski period, budući da su mi dovoljne 3-4 kapljice za cijelo lice i vrat.
Jako se brzo upija i za sobom ne ostavlja nikakav masni trag, što ga čini savršenim ljetnim saveznikom. Ne zatvara pore, a miris je blag i ugodan.

Ovo je odličan i must have proizvod koji možete iskoristiti na više načina, te bih vam svakako preporučila kupovinu istog.

Cimic S digital divas-7 Cimic S digital divas-6
Cimic S digital divas-8

UPDATE: Ovo ulje koristim već godinu dana i prošla sam kroz nekoliko pakiranja. Koristim ga na dva načina: miješam sa tečnom podlogom, posebno zimi. Bez njega ne bih preživjela. Najviše ga miješam sa Catrice HD Liquid Coverage i bez ovog ulja mi ova podloga ne odgovara. To mi je savršena kombinacija koju koristim ponovo i ponovo.

Drugi način je malo drugačiji, a to je navečer nakon nanošenja kreme za noć. Ne koristim ga svaku večer, samo nekada kada osjetim da je moja koža suha. Tu mi je bolji za jesen ili proljeće. Trenutno (juli) ga ne koristim, a zimi rotiram ovo i Alverde ulje od ruže.

Sve u svemu, nisam imala nikakvih problema sa ovim uljem. Ne začepi mi pore, lako se upija, rado ga koristim i jako sam zadovoljna njime.

U sastav neću dodatno ulaziti, ali ukoliko vas to posebno zanima možete mi se javiti porukom na facebooku ili instagramu.

Puno poljubaca!

CimicS.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s