Online naručivanje odjeće: Zaful i Rosegal

Nakon nekoliko mjeseci saradnje sa stranicama Zaful i Rosegal, odlučila sam da je vrijeme da napišem svoje finalno mišljenje.

Ove saradnje sam prihvatila iz sljedećih razloga: željela sam znati kakav je kvalitet odjeće i željela sam znati da li su veličine slične ili iste kao naše (ovo je relativno u bilo kojoj radnji, ali razumijete me).

Prvi paket koji sam dobila bio je iznenađenje budući da je haljina koja je stigla bila jako lijepa. Naručila sam veličinu M, jer sam mislila da veličine i mjere nisu dosljedne, ali sam pogriješila. Haljina je stigla i bila je velika (true to size). Ta haljina je sada suknja, jako je volim i često nosim.

Sa svakim novim paketom očekivala sam neko razočarenje i to se desilo kada sam tek počela raditi sa Rosegal stranicom. Griješili su mi narudžbe, imala sam osjećaj da je roba loše kvalitete, pa sada sa njima manje surađujem i naručujem neke sitne stvari, kape i šalove npr. Baš kada sam pomislila kako je Rosegal stranica lošija, počnem svakodnevno nositi torbu koju sam naručila. Već sam je u nekom svom notebook-u zapisala kao “nekvalitetnu”, ali desilo se nešto što mi je promijenilo mišljenje. Već dva mjeseca u toj torbi nosim sve što stignem. Knjige za fakultet – koje su uzašno teške, stvari koje usput kupim u radnjama, dešavalo se da stavim i voće koje negdje usput kupim, pa mi se ne da nositi u kesi. Sve je izdržala. Cijena joj je bila 30 $ (otprilike), unutrašnjost nema ni postave, na jedan dio sam se i porezala, ali ova torba se izvana nije promijenila bez obzira na sve uvjete koje sam joj priredila. Ono što mi se nije dopalo sa Rosegal stranice su četkice za šminkanje i beauty blender, pa vam to ne bih ni preproučila.

Zaful, sa druge strane, je nešto drugačiji, više orijentiran na odjeću i trendove. Oni zaista imaju super stvari, ali ja ne bih bila toliko hrabra i uporedila ga sa Zarom npr. Zaful je dizajnom jako sličan Zari (svi oni kopiraju nekoga), a kvalitetom najviše liči Kotonu. Ja bih vam preporučila da pazite na blend materijala. Najčešće naručujem pamuk, a najmanje poliester. Svu odjeću koju sam naručila došla je true to size. Haljine su apsolutno savršene. Nakon nekoliko mjeseci sam se ohrabrila, pa naručila i čizme. One mi, također, odlično pristaju.

Moj savjet je da prije online kupovine zapišete svoje mjere, pogledate mjere modela i da pazite na sastav. Možete, također, malo i progooglati, pa vidjeti da li je neko već naručio taj odjevni predmet. Sve u svemu, mislim da se na ovim stranicama može naći super trendy stvari, koje su niske cijene i nekog srednjeg kvaliteta.

Ukoliko imate nekih pitanja slobodno mi postavite, a ja ću rado odgovoriti na njih.

 Za kraj evo nekih odjevnih predmeta koji su na mojoj wishlist i koje planiram naručivati:

Crveni džemper
Sivi džemper
Roza rotbica
Trenerka (jer je sada pravo vrijeme za treniranje)
Podmetači za čaše

Advertisements