Sarajevo: Najbolja mjesta za date night

Danas vam pišem o najboljim restoranima u gradu za date night.  Približava se i Valentinovo, pa ovaj post možete bookmark, sigurna sam da će vam dobro doći.

 1. Četiri sobe gospođe Safije
  Atmosfera ovog restorana je odlična za romantičnu večeru. Udoban i topao stil kombiniran sa jedinstvenim uređenjem.
  „4 sobe gospođe Safije su koncept koji pod svojim krovom objedinjuje nekoliko cjelina: restoranski dio, vinski i koktel bar, lounge room i Safijinu ljetnu baštu. „
 2. Sunnyland Trebević: Restoran Oxygen
  Moram priznati da nisam pretjerani fan hrane u ovom restoranu, ali mi je jako dopada kako je isti uređen, kao i pogled iz samog restorana.  Uz opuštenu atmosferu i ljubaznu uslugu ovo je date night koji ćete sigurno željeti ponoviti.
 3. Noovi Wine bar
  Jedan od meni omiljenih restorana u Sarajevu. Radi se o malom restoranu sa nekoliko stolova gdje je osoblje uvijek uslužno. Preporučila bih vam da napravite rezervaciju, barem za zimske dane kada bašta ne radi.
 4. Restoran Taj Mahal
  Indijski restoran u Sarajevu, za one koji vole probati nešto novo i relativno drugačije. Interijer restorana vas neće oboriti sa nogu, ali zato hrana hoće. Posebno ukoliko volite ljuto. Moja preporuka: Chicken tikka masala.
 5. Paper Moon
  Potpuno Casual varijanta uz večeru i nekoliko čaša vina. Ovaj restoran bih svakome preporučila, budući da je osoblje više nego ljubazno, a hrana je sasvim ok. Dočekati će vas ugodna atmosfera i ne preglasna muzika, a na vama je ostatak.
 6. Restoran Maroko
  U restoran Maroko vodim sve svoje prijatelje jer ukoliko živite u Sarajevu u ovaj restoran jednostavno morate da odete. Neobičan, orijentalni interijer ovog restorana vodi vas u potpuno novi svijet gdje se možete opustiti i uživati u svojoj večeri.
 7. Pivnica HS
  Još jedan restoran za nešto opušteniju varijantu, a možete posjetiti i muzej Sarajevske pivare. Originalno, zar ne?
 8. Superfood
  Restoran stvoren za nepca koja vole neobične ukuse, kvalitetne sastojke i nemjerljivo ukusne večere. Restoran kojem se stalno vraćam, pa vam preporučujem da ga posjetite.

Ima li restorana koje bi vi voljeli dodati ovom spisku?

 

Bon Appétit

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s