Afrodita almond oil&vitamin E make-up remover

BADEM prirodno ulje. Afrodita kaže:

“Za njegu i čišćenje suhe i osjetljive kože izvrsno odstranjuje šminku te istovremeno njeguje trepavice i sprečava njihovo ispadanje. Sa prepoznatljivom regenerativnom snagom namijenjeno je i za njegu dojenčadi i trudnica – djelotvorno je i u sprečavanju nastanka strija.”

Paraben, paraffine & silicone FREE!

Ovo ulje koristim već nekoliko mjeseci, a na početku nisam uopće bila oduševljena, međutim kako su sedmice prolazile ja sam bila sve zadovoljnija. Samo ulje nije nešto posebno guste textrure, ali je gušće texture od npr. Balea ulja za skidanje make-upa i po meni puno bolje. Ovo ulje mogu definitivno preporučiti vama sa suhom i normalnom kožom, meni je nevjerovatno odgovaralo tokom zimskih dana.

DSC_0527
DSC_0528 DSC_0530

Ulje slatkog badema (Prunus Amygdalus Dulcis) posebno je blago i nježno. Moja koža ga izuzetno dobro podnosi. Zbog svog visokog sadržaja esencijalnih masnih kiselina, štiti kožu od isušivanja i poboljšava barijerne funkcije kože, održavajući je glatkom i podatnom.
Ovo ulje koristim  samo u jednu svrhu, a to je odstranjivanje šminke sa lica. Taj posao uradi jako dobro, brzo i sa lakoćom. Slažem se da njeguje trepavice, te nema potrebe da koristim blaznice, micelarne ili vlažne maramice. Ulje stavim na dlanove i polako, blagim pokretima mogu odstraniti sve ostatke makeupa. Sa lica skida apsolutno sve: tečne matte ruževe i vodootpornu kozmetiku. Lice nakon korištenja bude jako mekano i glatko.

Nakon što se pobrinem da na mom licu nije ostalo šminke, višak ulja odstranim Balea konjac spužvicom i Lush sapunom koji je namijenjen za suhu kožu.
Ovo je moja rutina već par mjeseci i jako sam zadovoljna.

Koje proizvoda za odstranjivanje šminke vi koristite?

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s