Recept za sreću

Ovaj post pokušavam već treći puta napisati. Pokušavam pisati kraći post, a ova tema zaslužuje vječnost i to mi stvara izazov.

Kao i svi mi, uhvatim se u situaciji u kojoj nisam najsretnija. Da li je to odlazak negdje gdje ne želimo ići, posao koji ne želimo raditi, raskid veze koji nismo očekivali i slično. Nedavno sam shvatila da se više uopće ne vezujem za emocije koje ne želim zadržati i našla sam način kako da ih osjetim i pustim dalje.

Uzeti ćemo primjer da radite posao koji vas istinski ne čini sretnom. Kako svaki dan emocije “ne želim da idem na ovaj posao” i “mrzim svoj posao” pretvoriti u neke pozitivne. Prvo što trebate uraditi jeste izdvojiti pozitivne efekte koji taj posao ima. Neke mora imati, u suprotnom ne biste radili taj posao. Recimo pruža vam trenutnu finansijsku stabilnost. Ovo je ogromna stavka u životu i ja vam garantujem jako bitna za vašu sreću. Sjetite se ovoga svaki dan. Pored činjenice da ste finansijski stabilni sigurna sam da ima još neka svijetla tačka. To može biti radna kolegica sa kojom vam vrijeme brže prođe, klijent koji vas je taj dan nasmijao ili pak simpatija koju gajite prema radnom kolegi.

Iskreno sam sretna svaki dan jer ne razmišljam svaki dan o nedaćama koje su ispred mene, a još manje o onim koje su iza mene. Njih sam žive zakopala i ne planiram ih posjećivati.

Stvari na koje mogu uticati zapišem si u rokovnik, napravim plan kako ću ja to uraditi i u kojem obimu to mogu učiniti. Stvari na koje ne mogu pin-ujem negdje na wish listu u mozgu (ili srcu), pa im se sa vremena na vrijeme vratim da vidim da li se šta promijenilo. Nema između.

Nedavno sam potpuno zanemarila veliku ljubav u mom životu, a to je ovaj blog. To je svakako značilo i gubitak nekih mojih čitatelja, ali sebi sam postavila prioritete u tom periodu, a to je zdravlje, posao, obrazovanje i porodica.

Treba li vam još pozitive javite mi se u inbox, tu sam da dijelim. 

Za kraj želim vam pokazati slike sa izleta u Blagaj. Blagaj je malo mjesto u Hercegovini i možda neko ne bi uživao u tri dana provedena tu, ali ja sam uživala u svakoj sekundi. Išla sam sa odličnim društvom, srela neke stare prijatelje, isprobala neke nove stvari i ispunila dušu novim avanturama.

1200px-blagaj_ceilings
Izvor

 

 

 

 

Teksas suknja: ROMWE

 

 

Advertisements

One thought on “Recept za sreću

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s