Olival – linija za zaštitu od sunca

Koža je najveći organ našeg tijela, površinom iznosi oko 2 metra, a težinom oko 2,7 kilograma. Građena je od tri sloja, pokožica, kože i potkožje, a njena je glavna funkcija zaštita tijela. U koži se metabolizira vitamin D, koji je važan za odlaganje kalcija u kostima, u njoj se skladište mast i voda, te se nalaze završeci živaca za osjet.

Svi mi koji pratimo trendove znamo da je preplanula put trend koji se stalno vraća i da su mnoge djevojke spremne izlagati kožu štetnom djelovanju UV zraka. Kada govorimo o izlaganju sunčevom zračenju i njegovom štetnom uticaju na kožu treba uzeti u obzir izlaganje suncu od rođenja obzirom na kumulativno dejstvo sunčevog zračenja na kožu. Uzmite to u obzir sljedećeg puta kada odete u solarij.

“Kada govorimo o karcinogenom djelovanju UV svjetla, prvo moramo napomenuti da se UV zračenje sastoji od nekoliko dijelova: zraka A, B i C. Na sreću, C zrake, koje su najkraće i najštetnije, ne dolaze do naše zemlje jer se najvećim dijelom apsorbiraju u ozonskom omotaču i oblacima. Zatim slijede UVB i UVA zrake, pa onda dolazi vidljivi dio sunčevog spektra koji je odgovoran za stvaranje serotonina i melatonina. I na koncu tu je infracrveno zračenje, koje je nevidljivo, a također je štetno.” 

Osnovna i najefikasnija mjera prevencije hroničog oštećenja kože nastalog izlaganjem sunčevom zračenju je izbjegavanje izlaganja sunčevom zračenju  i upotreba zaštitnih mjera i sredstava, prije svega odgovarajuće odjeće i preparata za lokalnu primjenu.

Izbjegavanje sunčevog zračenja je najbolji i najefikasniji oblik prevencije. U regijama s puno sunca te za vrijeme najsunčanijih razdoblja u godini potrebno je boravke pod vedrim nebom ograničiti na jutarnje sate, te  kasno poslijepodne i navečer.

Prepoznato je od dermatologa i onkologa da redovita upotreba učinkovite zaštite od sunca neophodna u prevenciji melanoma. Ovo pak ne znači da možete produžiti vrijeme izlaganja sunčenim zrakama.

Potrebno je u obzir uzeti djelovanje posebnih klimatskih uvjeta (reflektiranje UV zračenja na pijesku i snijegu, disperzija UV zračenja kod magle, visok intenzitet UV zračenja uprkos tankom sloju oblaka). Na svakih 1000 metara visinske razlike povećava se UV zračenje za otprilike 6%. Na dubini od 1 metra mogu se izmjeriti još 50% UV-B zračenja te 75% UV-A zračenja.
Odjeća koja prekriva osjetljive dijelove tijela štiti od UV zračenja. U to spada i šešir koji također štiti lice, uši i zatiljak, ali i sunčane naočale koje, u skladu sa standardom UV 400, štite od UV-A i UV-B zračenja.
Sve nepokrivene dijelove tijela trebalo bi namazati zaštitnim sredstvom, i to nekoliko puta dnevno. Ponovo napominjem da nanošenje zaštitnih sredstava ne znači da je dozvoljen produljeni boravak na suncu.

Svaka koža je individualna, ali svakoj je potrebna zaštita! Preporuke i mjere efikasne zaštite od UV zračenja treba odrediti pojedinačno, prema tipu kože, dobi pojedine osobe, njezinim životnim okolnostima, zanimanju i navikama u slobodno vrijeme.

Moja preporuka su Olival proizvodi sa visokim stepenom zaštite od UV zraka. Proizvodi koje sam ja isprobala su:

  • Sun Cream zaštitna krema za lice SPF30

Ova univerzalna hidratantna krema štiti lice i najizloženije dijelove tijela (vrat, ramena i ruke) od cijelog spektra UV-A i UV-B sunčevih zraka. Mineralni filter osigurava učinkovitu zaštitu, a prirodne komponente hrane, njeguju i pružaju dodatnu vlagu, te potiču jednoliko tamnjenje kože.Tip kože: Svi tipovi kože.Uporaba: Nanosi se neposredno prije izlaganja suncu, ravnomjerno i oblino.Rezultat: Umjereno preplanuli ten.Savjet + Boraveći u sjeni izbjegava se dobivanje opekotina. Zahvaljujući refleksu sunca koža će lagano i lijepo pocrnjeti.

 

  • Sun Milk mlijeko za sunčanje SPF 50

Mlijeko za sunčanje SPF-50 pruža potpunu zaštitu osjetljivoj koži lica i tijela od cijelog spektra UV-A i UV-B sunčanih zraka. Zaštita se temelji na kombinaciji mineralnih i kemijskih filtera obogaćenih maslinovim uljem i kakao maslacem. Mlijeko se nanosi ravnomjerno na kožu, neposredno prije izlaganja suncu i ponavlja svaka 2-3 sata. Namijenjeno je koži svijetle puti i osobama koje su sklone alergiji na sunce. Ugodnog je mirisa kokosa. Tip kože: Za sve tipove normalne i osjetljive kože. Uporaba: Nanosi se na kožu neposredno prije sunčanja, ravnomjerno i obilno. Rezultat: Umjereno preplanuli ten

  • Sun SOS losion nakon sunčanja

Losion je namijenjen njezi kože nakon sunčanja. Umiruje nadraženu kožu nakon predugog izlaganja suncu, potiče regeneraciju i obnavlja strukturu kože. Blagi aktivni sastojci: aloe vera, maslinovo ulje i pantenol njeguju i pomažu prirodnu obnovu oštećenih stanica.
Upotreba: nanosi se na kožu nakon sunčanja: ravnomjerno i obilno, nekoliko puta dnevno.
Rezultat: Preplanuli brončan ten

Ukoliko još uvijek želite preplanulu put i planirate izlaganje sunčevim zrakama u ranim jutarnjim periodima ili popodnevnim periodima, onda je moja preporuka za vas ovo Olival ulje za ubrzavanje tamnjenja (Sun Gold ulje za sunčanje sa zlatnim sjajem), koje će vam pomoći da potamnite brže bez pretjeranog izlaganja sunčevim zrakama. Isprobala sam ga i jako sam zadovoljna, budući da sam u vrlo kratkom periodu dobila odličnu preplanulu put.

Sun Gold ulje za sunčanje sa zlatnim sjajem namijenjeno je poticanju ubrzanog i intenzivnog tamnjenja kože. Obogaćeno je uljima makadamije, masline, mrkve i oraha koji obnavljaju i štite kožu te potiču ubrzano tamnjenje bez osjećaja mašćenja. Ulje sadrži zrnca zlatnog sjaja koja naglašavaju preplanulost. Upotreba: nanosi se prije izlaganja suncu ili nakon kupanja. Za naglašavanje preplanulosti može se koristiti poslije sunčanja ili prije večernjeg izlaska.

DSC_1070DSC_1071DSC_1077DSC_1080

 

Pored toga što ću nastaviti koristiti ove kreme, iz ovih stopa idem da kupim šešir. Nešto ovako.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s