Remington ionic rollers

Danas vam donosim recenziju ovim uvijača za kosu koje sam dugo željela kupiti. Prije nekoliko mjeseci konačno sam odlučila odvojiti novac za ovaj prijeko potrebni proizvod za oblikovanje i stiliziranje moje kose 😀

Prvo ću vam ukratko objasniti koja očekivanja sam imala. Nisu bila posebno visoka – trebali su jednostavno i brzo uviti moju kosu, naravno bez da (puno) oštete vrhove.

Prvih nekoliko puta što sam ih koristila nisam bila pretjerano zadovoljna. Lokne mi nisu bile na mjestu, nikako nisam uspjevala da skontam kako da kosu „navijem“ da lokne idu u pravom smjeru. Probala sam ih i na nekoliko različitih načina – navečer prije spavanja i ujutro prije posla. Bolji efekat svakako imaju ujutro, lokne duže traju i nisu „mrtve“ kao one nakon prespavane noći, ali pošto ja volim duže spavati ujutro većinom ih stavljam navečer.

Nakon što se zagriju (indikaror je crvena tačica koju vidite na slici ispod koja, kada vikleri dostignu željenu toplotu, postane skoro bijela) prvo uzimam velike viklere i kupim gornji dio kose koji mi inače pada na lice. Donji dio uvijam sa manjim viklerima. Ispod imate slike na kojim malo bolje možete vidjeti kako to izgleda.

Na kosi ih držim dok se ne ohlade. Nakon toga ne stavljam lak i ne češljam kosu do ujutro.

Nisam primjetila da mi je kosa posebno oštećena i moram ih pohvaliti što se toga tiče. Sve u svemu, preporučila bih ove viklere, ako ne očekujete neke savršene lokne kao što dobijete kada koristite peglu ili curler wand.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s